Even voorstellen

 
Eicherhoepel
Trekkercommissie"Flaeijelfeest 1996 in de Eicherhoepel
 
Bovenste rij vlnr: Anne Tjamme de Vries, Pieter Achtien, Klaas de Jong, Chauffeur, Herr Jäckel, Hendrik Porte.
Onderste rij vlnr: Albert v.d. Meulen, Anne de Vries,
Olke Dijksma, Hendrik ter Schuur, Klaas Drint.
 
486
Klaas Drint in de vermaarde Eicherhoepel.Mijn naam is Klaas Drint.
Ik ben geboren in 1940 en ben opgegroeid op een boerderij met zowel melkvee als akkerbouw.Van 1964 tot 2001 werkte ik als leraar bij het agrarisch onderwijs. In 1945 kregen we op onze boerderij onze eerste trekker. Het was een Ford Dearborn. Dit was een kleine en handige trekker die liep op benzine en petroleum. In 1950 kregen we een Hanomag R 22; een trekker met een pittige 3 cilinder dieselmotor en uitgerust met spaakwielen. Met deze trekker hebben we veel werk verzet. Hij was eigenlijk niet kapot te krijgen. Er werden elk jaar vele bunders mee geploegd en aardappelen mee gerooid. Zelf vond ik het graan maaien met de zelfbinder het mooiste werk.
 
 

485

Al gauw rijmden wij:
 
Hanomag, de trekker voor het zware werk,
nooit kapot en ijzersterk.
 
Ja, die eerste na-oorlogse trekkers hebben heel wat werk verzet. Wat mij betreft mogen ze nu van hun welverdiende rust genieten. In de afgelopen 25 jaar heb ik heel wat oude trekkers en ook ouderwetse werktuigen en machines verzameld en gerestaureerd. Naast mijn dagelijkse werk als leraar aan het AOC was dit voor mij altijd een plezierige bezigheid. Het geeft immers veel voldoening om een door anderen afgedankte trekker weer een 2e leven te geven. Daar is heel wat vrije tijd voor nodig die opgaat aan ontroesten, lassen, sleutelen, schuren, slijpen, boren, verven enz, enz. Dat is natuurlijk niet altijd het mooiste en gezondste werk, maar als het resultaat goed is, geeft het toch een kick.


480  

Veranderde situatie.

Helaas is er voor deze hobby, naast tijd, ook veel opbergruimte nodig. Na mijn verhuizing in 2003 kwamen we heel wat krapper in de ruimte te zitten en heb ik een deel van mijn verzameling afgestoten. Sommige van de getoonde objecten op bijgaande foto`s zijn niet meer in mijn bezit.

481

482
483

Maar zoals zo vaak: het bloed kuipt waar het niet gaan kan en daarom blijf ik bezig en blijven oldtimers me boeien.

 

479

478

 

 

Bovendien: een hobby heb je nooit alleen; je leert er veel mensen mee kennen en dat verschaft me ook veel voldoening.

 Graag kom ik in contact met andere verzamelaars van trekkers, nostalgische machines en ook van zwerfstenen. Bovendien wil ik graag andere potentiële verzamelaars aanmoedigen en zo mogelijk helpen. Het kunnen ruilen van onderdelen is een ander doel.
Reacties kun je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
© OUDETREKKERS.NL