LAATSTE NIEUWS
 

Geachte oldtimer vrienden.

Op woensdag 15 augustus 2017 vind in het centrum van Ruurlo tijdens de jaarlijkse braderie voor de 15e keer een oldtimershow plaats. De show wordt gehouden in het centrum van Ruurlo en start tussen 13.00 uur 14.00 uur en zal duren tot ± 20 uur.

We proberen in het kader van het 3e lustrum er iets bijzonders van te maken. k wil U dan ook graag uitnodigen met Uw tractor en /of oude werktuigen. Voor al stationaire motoren en stoommachines zijn welkom.

Heeft U iets bijzonders of weet U iets bijzonders laat het mij weten.Er zullen ook weer demonstraties gegeven worden van een aantal machines.

Wilt u komen, laat dit ons dan even weten liefst per mail. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of per telefoon 0573 452010 06 52113183 (graag tussen 18.00 en 19.00 uur)

Maken we er weer een mooie middag van. Voor een hapje en een drankje wordt weer gezorgd.

Met vriendelijke groet,

Jaap Geerligs Ruurlo

Tel. 0573-452010 06 52113183

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 ==================================================================================
Kentekenplicht voor tractors komt er echt aan.

Minister: registratie tractors en 45 km - autootjes is noodzakelijk

Tractoren en 45 km auto's moeten worden voorzien van een kenteken. Daarmee wordt het handhaven makkelijker en oneigenlijk gebruik van tot 45 km/uur omgebouwde rijbewijsloze auto's de kop in gedrukt. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. Landbouwvoertuigen (LBT 's en 45 km auto's (MMBS'en) moeten een kenteken als de eigenaar er de openbare weg mee op wil.

De regel wordt eerst ingevoerd voor nieuwe voertuigen en voertuigen waarmee harder dan 25 km/u worden gereden.
Er is geen kenteken nodig voor voertuigen die uitgezonderd zijn van het T rijbewijs (smaller dan 1,30 meter en bestemd voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuw ruimen en dat soort zaken) en voertuigen die niet zelfstandig op de openbare weg rijden, maar door de aard van het voertuig gebruikt worden voor het werken op afgezette weggedeelten, zoals asfalteermachines.

Het belangrijkste doel van de kentekenplicht is dat de technische gegevens van het voertuig en de gegevens van de eigenaar worden vastgelegd in het kentekenregister. Daarbij contro¬leert de Rijksdienst voor het Wegverkeer meteen of het voertuig voldoet aan de voertuigeis en. Nu is er geen enkele controle op de voertuigveiligheid van nieuwe of geïmporteerde tractoren en MMRS'en. Een kenteken op een tractor maakt het toezicht ook gemakkelijker als er ontheffingen nodig zijn voor breedte, lengte of laadgewicht van het voertuig. Verder wordt handhaving door politie en wegbeheerder eenvoudiger.

Een snelheidsverhoging naar 40 km/u zit er op korte termijn niet in, aldus de minister. De provincies (wegbeheerders) hebben aangegeven de snelheidsverhoging alleen in combinatie niet de kentekenplicht te willen invoeren, omdat alleen met behulp van het kenteken kan worden gecontroleerd en gehandhaafd dat die voertuigen technisch veilig 40 km/u kunnen rijden. Het toelaten van tractoren die 40 kunnen rijden op 80 km wegen wijzen de provincies af, omdat dit tot gevaarlijke inhaalmanoeuvres leidt. Een verhoging van de maximumsnelheid komt daarom pas in beeld als het kenteken is ingevoerd. De wegbeheerders bepalen vervolgens zelf op welke wegen er 40 km/u gereden mag worden.

Friesch Dagblad 15 oktober 2014

=============================

Trekker APK. Het zag er lange tijd naar uit dat er ook voor landbouwtrekkers
een verplichte APK-keuring zou komen.
Gelukkig is dat nu van de baan. Het Europees Parlement (EP) gaat niet akkoord met de invoering.
Het is natuurlijk wel zo, dat een ieder die met een trekker de weg opgaat,
moet voldoen aan alle eisen en voorschriften die gelden voor trekkers en werktuigen.
 
=================================
 
John Deere won in 2013 op de Agri Technica in Hannover een zilveren medaille met "Hitch Assist".
Dit is een systeem om het aankoppelen van werktuigen en aanhangers sneller en veiliger te maken.
 
==================================
 
Massey Ferguson introduceerde op de Agri Technica , de MF 8737 trekker.
Die heeft 400PK's onder de motorkap. Daar zou ik wel eens een keer een proefrit op willen maken!
 
===================================
   
© OUDETREKKERS.NL